Posts

Showing posts from April, 2013

Gwiyomi Madness

Image
Gwiyomi / Kiyomi (귀요미) is a Korean internet slang which refers to “the cute one/little cutie”. Diz craziness started when it was performed on a variety show by KPop boyband Ilhoon,BtoB(Born to Beat). Ilhoon ni nyanyi biasa-biasa saje takdelah sampai jadi virus kat internet, tapi bila dak pompuan nama Hari (she's a female Korean Indie Artist) ni buat her own version calling "Gwiyomi Song" and immediately went viral, spawning a new internet trend. Taip je "Gwiyomi" kat Youtube, uolS akan tengok bermacam-macam jenis parodi. Ada yang comel dan ada gak macam nak pang!!! hahaaa.

Ni Lirik Lagunye..
Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo) Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro (yeah) Ildeo hagi ileun gwiyomiideo hagi ineun gwiyomiSamdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomiSadeo hagi sado gwiyomiodeo hagi odo gwiyomiYukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokj…