Posts

Konvokesyen...

Image
Assalamualaikum
Hai 
Macam dah lama tak update kan? Agaknya Oktober lepas tak bape nak nice dengan saya (T.T) Dugaan Allah SWT~ kecik je pun tapi tak mampu nak handle..betapa lemahnya saya huhuuu
1 November 2014 (Sabtu) : Hari Konvokesyen Tabika Akid'adha Anaqi. Uwaaaa!! Dah besar dah anak mama ni. Tahun depan dah masuk Darjah 1. Sekejap je masa berlalu. 



Mama dan Papa sentiasa doakan semoga Muhammad Akid'adha Anaqi menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat kelak. 

Video persembahan Akid'adha dan rakan-rakan Tabika KEMAS Darul Ilmiah 2014. Maafkan saya atas gegaran gempa bumi semasa merekod video ini maklumlah guna tangan je pastu dilanda rasa sebak (terharu nak nangesS~anak aku dah besar) dan ditambah gangguan dari Drama Queen (adoiiyaii). Mula tu oklah..steady je~ lepas beberapa minit... hahaa
| E N J O Y |

Infused Water = Detox

Image
Assalamualaikum
Hai
Hello Oktober  (please... please... please be nice and steady for me hehee)
Just wanna share with you gorgeous ladies out there yang sama dengan saya ni yang ada lemak berlebihan yang jenis malas nak workout bagai tapi nak kurusS hahaa since saya pun jalan dah berlaga peha ni kan.. so saya searching searching la kat tenet~ 
then jumpa ni~ 
Fruit Infused Water @ Rendam buah-buahan + herba dengan air

Menarik kan? Selain untuk membakar lelemak.. baik untuk kesihatan juga.
Jom buat! Bahan-bahan pun senang nak dapat.  Minum je~ (pandai ko cakap kan Pdah..cer ko buat dulu hahaa) Alaaa~ jom arr buat sesama..baru semangat sket.. 


Selamat mencuba.  (yap me too.. InsyaAllah)
Get Infused! ;)

Thanks for reading. Luvya

Mama saya datang~

Image
Assalamualaikum
Hai
Sekejapnya masa berlalu, rasanya macam baru tadi pegi jemput my Mum and Imran kat KLIA2..padahal dah seminggu berlalu~ huwaaaa rindu..
10:09:2014 (Rabu) mama & adik No. 2 datang melawat kitorang kat sini yeayyy!! (feeling aritu la).  Kali ni jenjalan sekitar KL saja. Tujuan mama datang pun sekadar nak lepaskan rindu kat cucu-cucu kesayangan dia je dan sebab bapa join rombongan melancong ke Filipina. 
11:09:2014 Kami jenjalan kat Berjaya Times Square (BTS). Nak ke sana senang sebenarnya tapi bila dah nak sampai (depan Balai Polis KL) jalan tu ditutup! Aah sudah~ nak lalu mana lak ni..menyesal tak lalu terowong SMART tadi..terpaksalah mintak bantuan Google Map. Lepas 15 minit sampai juga destinasi.
BTS : Lama tak datang sini padahal dulu selalu dating dengan boyfriend (sekarang dah jadik husband hahaaa) sebab dia kerja kat sini. Sementara tunggu dia abes keje duk lepak kat Borders baca komik (#yawn..boring ke?~ oklah). 
Ada perubahan sket BTS sekarang, saya tengok ada b…

10 Facts

Image
Asalamualaikum
Hai
Sekarang ni tengah trending di Instagram : "20 Facts About Me" Repost If You Are Tagged & List 20 Facts About You And Tag 20 Fav Account
Actually nobody's tagging my name bahahaa. But still I wanna do that kind of thing (kinda mengadaS kan). Sorry fellas, not me but my kiddos. (I hope my babies will read this when they grow up. Well, for me this is the reason why i'm blogging)

So, this is it!

10 facts about Muhammad Akid'adha Anaqi :
1. Berbintang Sagittarius (DOB : 07122008) Tahun Tikus. Masa lahirkan Akid'adha, tangan sebelah kanan keluar dulu macam Superman hehee. Alhamdulillah everything's fine.
2.Love western foods. Mungkin masa pregnant Akid, asek sumbat western food je. Tak boleh lupa gigih mencari 1901 Hotdogdi KLCC jam 10 malam! Memang dah tutup la kan. Akid juga suka makan Pajeri Nanas (tapi pajeri nanas ibu je yang lain tak jalan hahaa) dan Kuih Onde-Onde / Kuih Buah Melaka 3. Games dan Akid bagai tak boleh dipisahkan (typical boy

Owh Malaysiaku

Assalamualaikum
Hai
Saya tak sangka pada hari ini, di zaman yang serba maju dengan teknologi gajet yang serba canggih masih terdapat orang-orang yang tidak dapat membezakan Negara Malaysia, Semenanjung Malaysia (SM) dengan Sabah dan Sarawak. Hailaaa~
Pertama kali saya jejak kaki di bumi Semenanjung (W. P. Kuala Lumpur) iaitu pada tahun 2002 (lapor diri bertugas dalam Perkhidmatan Awam), saya pernah ditanya "awak berasal dari mana? awak pernah datang Malaysia?". 
Pelik! o.O? Apakah Sabah itu bukan sebahagian daripada Malaysia kah??  (mungkin sahabat senegeri saya pun pernah ditanya dengan soalan begini) Hahaa..
Baru-baru ini, sahabat sekolah rendah saya datang rumah (from Sabah. Hai T). Kitorang borak punya borak, keluar cerita ni. Dia bagitahu, tadi someone asks her the same question. Saya bantai gelak!! Macam kelakar gile~ Hello this is 2014 kot. Ye lah saya fikir, setelah hampir 12 tahun saya menetap di Puchong, Selangor atau di Bumi SM ni soalan-soalan macam tu dah pupus. I gue…

Salam Kemerdekaan II

Image
Assalamualaikum
Hai
Tergamak sangat kan post entri sehari 2 kali..teeheee~ 


Cerita 31/08/2014 : Hasil dari keletihan semalam (padahal takdelah kerja berat sangat pun mungkin disebabkan cuaca panas dan kejutan ramai gile budak-budak same sizeand same outfit buat satu badan letih), hari ni hari malas sedunia harharhar~ #evillaugh
Akid'adha buat kejutan hari ni. Teka dia buat ape??
. . . . .
Masak Nasi!!!
Hahaaa macam tak percaya pun ada. Tengah saya sidai kain tetiba dia datang dan begitu teruja bagi tau 'Akid dah masak nasi mama'.  Button panicautomatically On! (risau apa-apa jadi kat dapur tu). Dengan pantasS terus ke dapur tengok apa yang dia dah buat.
Okey~ Lampu periuk nasi dah menyala...buka penutup 0.0" kering! Dia tak letak air.
Me : Akid letak berapa pot ni? Akid : Pot tu apa mama? Me : Pot tu ni (tunjuk bekas pot beras tu) Akid : Owh 3! Me : 3? banyaknye Akid..kita 3 kerat je ni...sape nak abeskan? (asben takde pegi kenduri kawen member dia)  Akid : Mana Akid tau.. sorry mama~ Me…

Salam Kemerdekaan I

Image
Assalamualaikum

Hai
Cerita 30/08/2014 : Tabika KEMAS Akid'adha menyertai Sukan Potensi Peringkat Parlimen Puchong dan Sempena Sambutan Kemerdekaan Ke-57 di Kompleks Sukan UPM, Serdang. 


Program dimulakan pada jam 8.30 pagi dengan acara Perbarisan dari Tabika-Tabika seluruh Selangor. I think ada 32 buah Tabika kesemuaanya. Fuhh~ sib baik Tabika Akid'adha turn yang ke-9/10 camtu takde jauh mana nak jalan. Panas gile kot. Jangankan saya dan AJK lain berpeluh-peluh kepanasan.. Budak-budak ni apatah lagi la tapi semangat mereka mengatasi segalanya.
Look at the line..fuhhh~


and look at their spirit and Akid's SMILE .. am a proud mum. Don't you? 



Guest what? dari 32 kontinjen (correct me if I'm wrong Cikgu Kamisah), diorang dapat No. 3 dalam acara perbarisan tu. Yeayy!! 


Selepas acara perbarisan, acara sukaneka pun bermula (mangaiii serabut gile! kelam kabut). Khemah besar ada 5 je.. 1 khemah leh muat 2 kontinjen je. Bayangkan nak muatkan 32 kontinjen untuk 5 khemah tu?! Untung…