Salam Kemerdekaan II

Assalamualaikum

Hai

PicturePinjam METRO
Tergamak sangat kan post entri sehari 2 kali..teeheee~ 


Cerita 31/08/2014 : Hasil dari keletihan semalam (padahal takdelah kerja berat sangat pun mungkin disebabkan cuaca panas dan kejutan ramai gile budak-budak same size and same outfit buat satu badan letih), hari ni hari malas sedunia harharhar~ #evillaugh

Akid'adha buat kejutan hari ni. Teka dia buat ape??

.
.
.
.
.

Masak Nasi!!!

Hahaaa macam tak percaya pun ada. Tengah saya sidai kain tetiba dia datang dan begitu teruja bagi tau 'Akid dah masak nasi mama'. 
Button panic automatically On! (risau apa-apa jadi kat dapur tu).
Dengan pantasS terus ke dapur tengok apa yang dia dah buat.

Okey~ Lampu periuk nasi dah menyala...buka penutup 0.0" kering! Dia tak letak air.

Me : Akid letak berapa pot ni?
Akid : Pot tu apa mama?
Me : Pot tu ni (tunjuk bekas pot beras tu)
Akid : Owh 3!
Me : 3? banyaknye Akid..kita 3 kerat je ni...sape nak abeskan?
(asben takde pegi kenduri kawen member dia) 
Akid : Mana Akid tau.. sorry mama~
Me : Lain kali bagi tau mama dulu ok.. 
(pastu ajar Akid cara yang betul nak masak nasi..ntah dia ingat ke tak)

Walaupun macam tu, sekurang kurangnya Akid'adha dah lepas step basuh beras tu. Cuma tak tau kena letak air tuk masak nasi. Hehee Syabas mere bete!!

and again.. I'm a proud mum ♡ #happytears

Selepas ditambah air~ Penuh seperiuk!!  (Ermm..periuk nasi ni max 3 pot je hehee)
Akid siap rendam frozen hotdog tuk digoreng..
Oowh...My Drama King dah dewasa~ 

Ermm..saya tau mesti anak-anak korang ada yang lagi bijak pandai kan.. alhamdulillah~

Comments

  1. gud job akid'adha...pas leh la uat nasi ayam cm mama uat tu ea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh~ boleh~ ti ibu haikal jadik 1st tester tau tau... nasib laa

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sambutan Hari Ibu, Guru dan Bapa Tabika KEMAS Darul Ilmiah

Super Duper KeFENATan

Mama saya datang~