Posts

Showing posts from July, 2013

Terima Kasih

Assalamualaikum…
Hari ni dah 16 ramadhan 1434H.  Alhamdulillah~ mesti UoLS dah start sibuk membuat persiapan menyambut hari raya kan..yap me too.
Masuk minggu ketiga ni saya dah semakin terjebak dengan kancah bazar ramadhan..  (hah gelakkan aku la tu..it’s ok~)  sebab ape? Sebab tiap malam saya berusaha untuk menyiapkan tempahan kek RV saya tu disamping buat biskut untuk diri sendiri dan family kat kampong  (mum aku pesan “bawa balik kuih raya banyak2 ok”. InsyaAllah ma ==”).  Bukan malas nak masak cuma nak save energy untuk operasi gerak gempur buat tempahan orang  (takyah cite panjang-panjang la kan hanya wanita/ibu je yang faham betapa renyah dan letihnya kalau dah berperang kat dapur memasak untuk family kan? kan?)  
Alhamdulillah…murah rezeki saya ramadhan ni. Syukur. Terima kasih Ya Allah~
Kepada teman-teman, kengkawan dan sesiapa saja yang telah menempah atau berniat nak tempah kek RV saya..terima kasih saya ucapkan sebab sudi dan suka kek saya tu  (kembang kempis idung aku menerima puj…

Cerita Awal Ramadhan 1434H

Image
Assalamualaikum…
UoLS puasa tak ni? Hehee.. Alhamdulillah hari ni dah 10 Ramadhan.  Kejap je kan, rasanya baru je ‘perasaan excited’ nak sambut puasa hari tu.  UoLS dah start buat kuih ke? Ke dah start tunjuk dan bawa balik? wink wink~
Azam saya di bulan puasa kali ni (disamping memperbanyakkan ibadah. InsyaAllah) adalah mengurangkan diri dari terjebak dalam kancah bazar ramadhan..teehee~ jimat…  masak je kat rumah..so far baru 2 kali je menjejakkan kaki ke sana.  1st - ondaway nak berbuka kat rumah mak mertua tu singgah la kejap beli apa yg patut.  2nd sebab asben dah plan berbuka dengan kengkawan dia so malas nak masak hehee.. tapi beli ikan keli bakar je..pastu balik umah masak nasi dan goreng telur mata je..sudah~
Tapi takleh lupa 1 ramadhan kami bila.. sampai kat rumah balik dari kerja dah jam 6.00 petang. Baru nak start perang kat dapo sekali.. air paip takdek! 
(rumah takde tangki simpanan air..camni la) Punah harapan.  Cek meter air kat luar..la rupanya SYABAS dah tukar meter baru tapi …