Posts

Showing posts from May, 2013

Sambutan Hari Ibu, Guru dan Bapa Tabika KEMAS Darul Ilmiah

Image
Assalamualaikum uolS..
18hb Mei 2013 : 0800hrs : Tabika KEMAS My Drama King ada buat sambutan Hari Ibu (12.05.2013); Hari Guru (16.05.2013) dan Hari Bapa (Jun nanti). Sambutan yang simple tapi meriah. Seminggu sebelum berlangsung majlis tu, ibubapa diberi surat untuk bawa makanan yang telah disenaraikan...macam potluck la. Aku bawa mee goreng..huhuu *meaning~kene bangun awal!! 
Acara bermula dengan lagu Negaraku dan lagu KEMAS oleh kanak-kanak dan cikgu-cikgi. Tapi sebelum tu murid-murid Tabika diminta berbaris lelaki dan perempuan..maklumlah kanak-kanak kan...memang "lurus" barisannya hahaaa. Pastu sesi potong kek ramai-ramai. Kemudian cikgu pengacara majlis umum sesuatu.. "Murid-murid diminta berbaris ke depan untuk ambil hadiah dan bagi dekat ibu/mak masing-masing. Lepas tu cakap 'sayang ibu/mak' ye". Owh ~ *terharu la pula. Pastu nampak Akid berlari nak bagi hadiah, terus peluk mama dan cakap sayang mama *(T.T)Terharu lagi~ Akid mode Emo jugak..nampak tak…

Super Duper KeFENATan

Image
Okey..entri sebelum ni berakhir dengan "Esok KEJE" : yap, betul aku pergi keje. Takde ponteng tau. No No No~ tapi dalam keadaan yang sama macam zombie cuma versi bersih dan chomel sket laa..Teehee~ 
08hb Mei 2013 : 1200hrs bertolak ke Corus Paradise Port Dickson, Negeri Sembilan pulak bagi menghadiri Kursus Pengurusan Fail Dan Rekod selama 3 hari 2 malam *terima kasih kengkawan yang sudi tumpangkan aku ke sana. Di sini, aku dengan Kak Efa (roomate) duduk kat tingkat 10 bangunan tengah ni. Memang cantik dapat tengok pantai terutama waktu senja. Tapi tak sempat nak amek gambar sunset sebab tidooo hahaaa..


10hb Mei 2013 : 1230hrs Selesai je kursus ni, aku menuju ke program Teambuilding lak di Sekin Fisherman Village & Resort, Sekinchan, Selangor. On the way ke sana, aku diperkenalkan dengan Cendol Bakar Drive Thru!! Ya ampunnn sedapppp angaattt~ *yap via drive thru okeyy..hahaa sian aku kan baru tahu. Kalau tau macam ni punya lazat mesti beli borong, nak bagi kat mak-mak buyu…

Balik Kampung lagi 30.05.2013-06.05.2013

Image
Hai UolS.. Assalamualaikum ♥
PRU13? It's a lame yo... dont want to talk about it!
30hb April 2013 : 1245hrs : KUL-BKI *balik kampung ler. Kali ni papa tak join sekali sebab papa mengundi sini (Puchong). So..balik bertiga je dan bawa hand luggage je *je? Berat nak mamm dengan beg tarik pastu backpack lagi..
On the way ke airport..My Handsome Drama King tetiba emo dan sedeyy sebab papa tak ikut sekali.. Memang sangat sayulah mendengar kata-katanya. "Napa papa tak ikut? Sian Akid..Akidkan sayang papa" hah papanya pon tak terjawap huhuu...
Tapi Drama Queen menten cun..tak sabar-sabar nak naik kapal terbang. Ermm..mama rileks je sebab jap lagi nak sedia mental dan fizikal untuk handle 2 orang askar yang sangat cerdaS dan cergaS!  Alhamdulillah~ Sewaktu jalan di laluan nak ke kapal terbang, Abang memimpin tangan adiknya. Terserlah sifat ke'abang'an *boleh ke? Penumpang-penumpang lain tengok pon tersenyum-senyum dan memuji.. *kembang kempis hidung mama bangga dan terhar…