Balik Kampung lagi 30.05.2013-06.05.2013


Hai UolS.. Assalamualaikum ♥

PRU13? It's a lame yo... dont want to talk about it!

30hb April 2013 : 1245hrs : KUL-BKI *balik kampung ler. Kali ni papa tak join sekali sebab papa mengundi sini (Puchong). So..balik bertiga je dan bawa hand luggage je *je? Berat nak mamm dengan beg tarik pastu backpack lagi..

On the way ke airport..My Handsome Drama King tetiba emo dan sedeyy sebab papa tak ikut sekali.. Memang sangat sayulah mendengar kata-katanya. "Napa papa tak ikut? Sian Akid..Akidkan sayang papa" hah papanya pon tak terjawap huhuu...

Tapi Drama Queen menten cun..tak sabar-sabar nak naik kapal terbang. Ermm..mama rileks je sebab jap lagi nak sedia mental dan fizikal untuk handle 2 orang askar yang sangat cerdaS dan cergaS!
 
Tengok~ sedeyy angatt kann
Shomel tak kak ton?? erk!!
 Alhamdulillah~ Sewaktu jalan di laluan nak ke kapal terbang, Abang memimpin tangan adiknya. Terserlah sifat ke'abang'an *boleh ke? Penumpang-penumpang lain tengok pon tersenyum-senyum dan memuji.. *kembang kempis hidung mama bangga dan terharu hahaa..enough pdah kang jadik riak kehkehkeh camtu jugakla masa sampai kat Airport KK. Bagus anak-anak mama. OpsS lupa..time ni Drama King tu dah lupa keSEDIHan dia tadi..sorry papa hehee kejap je kan.

Yeayy...alhamdulillah selamat sampai~ *Aafiyah ngan nene'
Bila dah sampai kampung...memang level ingatan bebudak ni kat papa dia dah mencapai paras kecemasan. Suruh cakap kat telefon pon payah. Again~ sorry papa..

Erm...lihatlah aksi melampau bebudak ni
Bila dah kat kampung..takyah cite banyaklah kan, memang serba serbi best terutama tang M.A.K.A.N. kann. Kalau berat badan tak naik 2kg tak sah..erm keadaan itu sebenarnya adalah normal okeyy *menyedapkan hati sendirik.

01hb Mei 2013 : Cuti Hari Pekerja. Lepak kat rumah je. Pastu buat cookies. Belum siap pa pe lagi bapak aku dah cakap "sikitnya ko buat. Mana cukup tu" erk!! Bapak aku ni.. takpe aku dah tinggalkan resepi tu kat adik bongsu aku tuk buat tindakan selanjutnya..hahaa. Macam tu lah kalau balik kampung. Buat cookies peberet mereka adalah harus uolS.


02hb Mei 2013 : 0700hrs : Pepagi lagi pacik Imran (adik No. 2 aku) dah kejutkan budak bushuk ni. Tak puas nak ber'gwiyomi dengan geng kecik dia katanya. Sian~ dah nak balik keje kat tengah lautan. Keje dengan Shell. Happy working dude!! See u soon. 
Ni la pakcik Imran mereka *still single and available. Kasi promot skett hahaa
03hb Mei 2013 : 1430hrs : Ikot bapak pegi amek Tuan Irwan (adik No. 3) kat KKIA dari Tawau. Angkut sekali askar-askar mini. Diorang kalau bab-bab jenjalan memang no hal nye..suke sokmo.

04hb Mei 2013 : Dari awal pagi hujan turun dengan lebatnya sampailah ke petang. Mode MALAS automatic je ON. Tapi tidak berpanjangan sebab niat nak buat kek RV untuk family berjaya menepis mode malas itu. Hehee walaupon tak sesempurna seperti kek-kek sebelum ni *sempurna sangat ke sebelum ni? Hahaa sebab bahan dan alatan yang tak cukup..tapi licin jugaklah di ngap oleh mereka. Niat itu tetiba lak bertambah galak..tak pasal-pasal tambah 1 kek lagi untuk mereka iaitu Kek Buah. Resepi korek-online-mengejut. Sedap gak. Balik nanti nak buat lagi sekali lah..nak bagi QC test. Hehee InsyaAllah~

05hb Mei 2013 : 0800hrs : SK Bandau, Membakut. Menjalankan tanggungjawab kepada negara. UNDI ADALAH RAHSIA. (=.=)"



06hb Mei 2013 : 2130hrs : BKI - KUL Mau balik sudahh..gerak kol 2.30 petang. Awal? sebab kena hantar Tuan Irwan ke KKIA dulu. Flight kol 5.30 petang. So, lepas je drop Tuan Irwan tu kitorang pun terus jenjalan pergi Karamunsing Shopping Mall menghabiskan masa sementara tunggu turn kami pulak. 20.00hrs : dah sampai di KKIA Terminal 2. Sekali flight delay ke 2200hrs. Arghhh!! kol bape lak nak sampai ni. Anak-anak dah ngantok. Touch down LCCT at 0100hrs. Kesian Akid, ngantok+merengek kene kejut=terkencing kat seluar *sayu hati mama. Syukur juga Aafiyah tak banyak karenah. Cuma nak minta dukung. *Dukung? Mama bawa hand luggage (beg tarik 1 + bagpack 1) .Mujur pramugari Airasia tu prihatin dan tolong bawa beg tarik turun *terima kasih. Turun dari kapal, tukar seluar Akid dulu. Dahla turunkan kat hujung sekali..jauh wooo nak jalan. Kedua-dua anak mama baik, dengar kata. Alhamdulillah~ Aafiyah pon dah turun, tak nak dukung dah. Abang dah tak merengek. Pimpin tangan adik sampai ke pintu keluar ketibaan sementara mama mengusung beg-beg. Papa pon dah sedia tunggu kat luar. 

Fuhhhh!! Penat giler. Sampai rumah-kemas barang semua. Tido dah dekat jam 3.00 pagi! The best thing is....Esok KEJE!!! 

 Ingkung(atuk) with cucu


Comments

Popular posts from this blog

Sambutan Hari Ibu, Guru dan Bapa Tabika KEMAS Darul Ilmiah

Super Duper KeFENATan

Konvokesyen...