Posts

Showing posts from March, 2013

Balik Kampung

Image
Balik kampung kali ni tak berapa nak beshh sebab anak beranak demam+batuk+selsema+extra cheese:sakit mata. Hebat sungguh dugaan kali ni..*oh ye...kampung hamba terletak di Membakut, Sabah. Tapi balik kali ni pon sempena cuti sekolah dan sebab anak-anak sibuk tanya bila nak balik kampung ni mama? Ye la... tetiba petang lepas amek anak-anak dari rumah pengasuh ni bertempat kat flyover nak balik rumah *biasanya kat situ tunggu lama..adelah sampai 3-4 kali hijau baru lepasS boleh pulak Drama King aku ni menangis tersedu sedan nak balik kampung..rindu kampung katanya...*macamlah kampung tu dekat kan.. pastu sampai kat rumah testing tengok airasia.com ade promo tiket ke takde..sekali ade! Pe lagi..touch n go je la..hahaa
Di hari kejadian..jeng jeng jeng~
Kitorang lambat!! actually kitorang berempat dah check in dah tapi beg je tak sempat nak drop. Kata orang baju merah/hitam tu : Ok..orang je boleh naik flight, beg tu kene tinggal!! *Haaah..giler nak tinggalkan. Harta benda semua dalam tu.…

2Hari 1Malam

Image
Balik keje petang jumaat.. amek my askar kat rumah pengasuh..
Ibu(panggilan tuk pengasuh anak-anakku) diorang ni bagitau our Drama Queen DEMAM PANAS!. Peluk Aafiyah..memang satu badan dia panas..cek suhu 40Âșc..Ya Allah~ terus bawa pegi klinik. Masuk ubat kat *tut hehee she's very good girl tau..tak merengek.. doktor suruh makan ubat..she said : okey~
2Hari 1Malam rumah sunyi tanpa suara bebelan my princess..huhuu alhamdulillah arini dah semakin sihat..panas badan pon dah turun..Yeayy!!
p/s : maafkan saya Boss sebab tak dapat menghadiri 1Million Women Purple Walk pagi ni *wink wink

psstt!!

Image
*dengan iringan lagu Taylor Swift... trouble..trouble..trouble~

Haa..kengkawan ko buat belog..ko pon same sibuk nak buat kenS~ kita tengokla sampai bila belog ko ni leh bertahan..Hahaa layankan je~

Biasala kalau dah mak-mak ni buat belog kan..kalau tak cite sal makan-makan and jaudah-juadah yang bisa buat orang tengok..terliur-teridam2-teringin nak buat *tapi sampai sudah tak buat gak pon haa mesti cite sal A.N.A.K. (selain daripada online sopping).. ehem aku pon hape kurangnye~ mestilah slalu-slalu nak cite sal my little Drama King and Queen *huh cepatnye masa berlalu.dah besar pon dorang ni..

Cerita satu petang dengan Drama Queen : NangesS kene marah ngan mama..

Drama Queen : Mama...janganla marah2 piyah (tersedu2 nangisS tapi takdek airmata pon)
                            Mama tak sayang piyah ke??
                            Mama senyumla sikittt..... (hmmm baru 2tahun 7bulan je kot piyah ni)
Mama               : (dah cair dah ni) okla..mama dah tak marah..
                            (…