Balik Kampung

Balik kampung kali ni tak berapa nak beshh sebab anak beranak demam+batuk+selsema+extra cheese:sakit mata. Hebat sungguh dugaan kali ni..*oh ye...kampung hamba terletak di Membakut, Sabah. Tapi balik kali ni pon sempena cuti sekolah dan sebab anak-anak sibuk tanya bila nak balik kampung ni mama? Ye la... tetiba petang lepas amek anak-anak dari rumah pengasuh ni bertempat kat flyover nak balik rumah *biasanya kat situ tunggu lama..adelah sampai 3-4 kali hijau baru lepasS boleh pulak Drama King aku ni menangis tersedu sedan nak balik kampung..rindu kampung katanya...*macamlah kampung tu dekat kan.. pastu sampai kat rumah testing tengok airasia.com ade promo tiket ke takde..sekali ade! Pe lagi..touch n go je la..hahaa

Di hari kejadian..jeng jeng jeng~

Kitorang lambat!! actually kitorang berempat dah check in dah tapi beg je tak sempat nak drop. Kata orang baju merah/hitam tu : Ok..orang je boleh naik flight, beg tu kene tinggal!! *Haaah..giler nak tinggalkan. Harta benda semua dalam tu. Ok tak pun keluarkan barang-barang..bahagi kepada 2/3 beg supaya tidak melebihi 7 kg untuk bawa naik (hand carry) *dengan pantas asben aku pergi beli beg baru tanpa sempat aku berkata 'masa ade tinggal berapa minit lagi untuk masuk (close gate) mana sempat nak buat..nanti habis berterabur barang-barang dalam tu'  Naahh..amek kau 2 beg dibelinya..pastu aku pon suarakan ape yang tak sampai tadi..tanpa menunggu jawapan dari asben..aku terus suruh papa masuk..pergi dulu dengan anak-anak..haa kebetulan pulak boarding pass aku entah tercicir mana ntah..fuhhh dugaannn~ kannnn. Papa pun menurut je apa yang aku suarakan. So tinggal lah aku sensorang kat LCCT bersama beg-beg yang hensem itew. Sudahnya~ beli next-flight-ticket... *kahsihan adik and my mum, dah berlalat menunggu~ :P


Sepanjang bercuti kat kampung, selain sedut udara yang fresh and beshh kami sefamili kurang meng'enjoy-to-the-fullest'kan diri disebabkan kesihatan yang kurang memuaskan. Asyik perang batuk sampailah hari ni.. cian my Drama King & Queen, dah kurus sebab kurang selera makan.. *tapi mama kurang selera makan tak kurus gak huhuu =.="

Wajah gembira dah sampai kampung. Yeayyy!!!
Akid'adha tengah teropong kerbau pendek ade ke tak masuk kawasan larangan heheee
Ni wajah nak balik Kehel dah..masih tak sihat. Kesian kan, kurus sudah~
Di Lapangan Terbang KK Terminal 2




Comments

  1. hatoooyaaiiii...what happen la sama ini family...mcm2 dugaan sungguh mahu blk kg kali nie kan....harap korg cepat2 sembuh k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah...amin. tengok piyah dah kurus kan?? Sian dia..Akid lagi la..dah kuus bertambah2 kurus... (T.T)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sambutan Hari Ibu, Guru dan Bapa Tabika KEMAS Darul Ilmiah

Super Duper KeFENATan

The Only Living Sahabi