Gwiyomi Madness


Gwiyomi / Kiyomi (귀요미) is a Korean internet slang which refers to “the cute one/little cutie”. Diz craziness started when it was performed on a variety show by KPop boyband Ilhoon, BtoB (Born to Beat). Ilhoon ni nyanyi biasa-biasa saje takdelah sampai jadi virus kat internet, tapi bila dak pompuan nama Hari (she's a female Korean Indie Artist) ni buat her own version calling "Gwiyomi Song" and immediately went viral, spawning a new internet trend. Taip je "Gwiyomi" kat Youtube, uolS akan tengok bermacam-macam jenis parodi. Ada yang comel dan ada gak macam nak pang!!! hahaaa.


Ni Lirik Lagunye..

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro (yeah)
  1. Ildeo hagi ileun gwiyomi
  2. ideo hagi ineun gwiyomi
  3. Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
  4. Sadeo hagi sado gwiyomi
  5. odeo hagi odo gwiyomi
  6. Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi
*Most of videos use only this part of lyrics*




Ni comel kan?? 


okey yang ni my Drama Queen version hikhik.. 




p/s : credit to http://www.gwiyomimadness.com

Comments

Popular posts from this blog

Sambutan Hari Ibu, Guru dan Bapa Tabika KEMAS Darul Ilmiah

Super Duper KeFENATan

The Only Living Sahabi