Gardening

Assalamualaikum

Hai 

Hari ni dah 29 Syawal 1435H. Ngee~ yap dah dekat setahun blog saya ni koma. Kesian kan? 
Hampir tet..tet..tet..tettttttttttttttttttttttttttt
Tapi alhamdulillah masih bernyawa lagi :)

Bukan ape, takde benda best nak 'sharing is caring'. Kalau ade pun macam takde mood nak update sebab laptop dah selamat dikembumikan. Komputer opis? segan nak menumpang... 
(hah?? PANG!! segan konon. phuikk) 
Handphone? tau boleh update melalui HP tapi tak best lah~ susah nak handle dan terbatas 
(Human being...always makes excuses kan?) ok stop!

24/08/2014 : i decided nak tanam-tanam sumthing kat laman rumah yang sejengkal cuma tu.. nak juga ade green green kat rumah (dah faktor usia kot kan bahahaaa) 
Berangan nak macam ni....


alaa...sikit pun jadikla..(so excited! feeling berkobar-kobar) 

so i'm tellin my chenta hati (hi Lily) about my desire and his okay with it (yeayy)

After we take our roti canai and teh tarik, then to Sg. Buloh Nursery we go sebab kat sana je tempat yang saya ngan asben tau..hehee~ kat situ ade banyak nursery di kiri dan kanan jalan selepas Hospital Sg. Buloh. 
Dari pokok bunga kecik sampai pokok besar. Harga pun berpatutan. 

[sorry readers..some of my english grammar is so tunggang terbalik #mybad tapi as long as uols faham ok kot kan ngee~]

Jejak je kat situ dah start fenin mana nak pilih. Semua cantik-cantik. 
Oleh kerana saya hanya berbekalkan ilmu dari sebuah majalah LAMAN dan sebuah 
majalah BETTER HOMES AND GARDEN (hahaa semangat tu penting my pren) untuk first step, saya beli bunga yang macam gambar kat bawah. Harganya 3 pokok RM10. Pilih bunga yang senang hidup dan boleh letak luar rumah without bumbung (playsafe sangat kan). Ye lah..agak-agak macam hangat-hangat tahi ayam ke tak menjadi ke ko takdelah menyesal bagai kan.

Balik rumah, My Drama King (Akid) dah tak sabar-sabar nak tolong tanam sampai merajuk-rajuk sebab lambat. Fuh!! Ermm Drama Queen (Aafiyah) tengah tido time ni.. 

Taraaaa!!!


Dah siap! macam ni la rupanya. Poyo sangat kan letak bunga selang seli :P
(jangan gelak tau.. bagilah support sket) 
#malumeowmeow #berangantakhengat 

Ermm bunga yang kecik-kecik tu beli 3 pasu (plastik hitam tu..nak panggil ape eh?) 1 plastik hitam tu harga RM5. Saya pindahkan ke pasu kecik. Dapatlah 3 pasu untuk 1 plastik tu. Tapi saya beli pasu kecik 6 biji je hahaa tak pandai nak bajet lagi. Bekas yang hujung sekali tu tak dipecah-pecahkan pun. Macam tu la banyaknya RM5.

Lepas selesai, tengah duduk rehat-rehat Aafiyah bangun. Bersungguh-sungguh abang dia cite dia tolong mama tanam bunga. Senyap.....

Tetiba~

"HUWAAAAAAAAA!!!!! Kenapa mama tak tunggu piyah!!!!!!!!!"

pingsan!



Thanks for reading #Luvya

Comments

  1. akid'adha plz taker off the taman ok...

    P/s: jgn lupakan piyah ok bile uat aktiviti kt tmn tu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sambutan Hari Ibu, Guru dan Bapa Tabika KEMAS Darul Ilmiah

Super Duper KeFENATan

The Only Living Sahabi